Pullakuiskaajan laskiainen

Kattokee ny. Sehän suorastaan sanoo että "Syö mut. Syö. Nuolaise edes.". En voi olla ainoa jolle pullat kuiskii viekoittelevan imelällä äänellä. Luultavasti Nigellalle ainakin.
Bloggaajat syö vain pursotettua kermaa. Tämmönen ei menis alas, ei sit mitenkään.
Tavallisen pullan leivontaan en puutu, koska äidin pulla on jokaiselle se ainoa oikea (mun pulla on vaan vähän oikeampi mutta annetaan nyt olla), muuta kuin sellaisen vinkin annan että mitä löysempi taikina ja kärsivällisempi vaivaus, sen parempi pulla. Harvoin saan kiloa jauhoja menemään puolen litran pullataikinaan kuten ohjeen mukaan kuuluisi, vaikka laitankin aina yhden munan ja täyden määrän voita (150-200g). Tietysti korvapuusteja, bostonkakkua tai pitkoja tehdessä taikina pitää olla sen verran jämäkkää että sitä pystyy muotoilemaan, mutta voisilmäpulliin taikina voi olla aika lötköäkin. Margariinia ei koskaan pidä mennä laittamaan pullataikinaan, koska pullista tulee kuivia. Rypsiöljy on parempi  ja vieläpä lisäaineeton vaihtoehto. Olen harjoitellut ehkäpä olennaisinta supermartta-taitoa, nimittäin kahden pullan pyörittämistä samaan aikaan ja se alkaa sujua jo aika hyvin.

Lähes jokaisessa keittokirjassa on kevytpullan ohje, mutta henkilökohtaisesti pidän sitä vähän typeränä: jos pullan kalorit murehdituttaa, niin ehkä sitä ei vaan kannata syödä joka päivä, sen sijaan että tekisi mahdollisimman mautonta vehnämössöä. Ja laskiaispullan väliinhän tungetaan vielä vähän lisää sokeria ja rasvaa, joten ei se mitään laihdutusevästä ole kuitenkaan.

Laskiaispullan väliin pannaan kermaa, eikä mitään Flora vispiä. Kaikki ruoankaltaiset valmisteet pitäisi lailla kieltää ihan vaan rikoksesta makunystyröitä kohtaan. Maidottomalle laittaisin kookoskermaa, sillä kookos on pullassa aika kiva maku, eikä siitä tule sellainen olo että syö jotain korviketta.

Kuvan pullan välissä on taivaallista kirsikkahilloa, jota ostin Saksasta eräästä hotellista. Mistähän sulle sais? Laitan hilloa pienen silmän myös kansipalaan, koska laskiaspullaa on mahdotonta syödä kokonaisena sotkematta kermaa ympäri naamaansa, ja onhan se nyt orpoa syödä pullanhattua pelkällä kermavaahdolla. Jos ei oikein tiedä kuuluuko mansikkahillo- vai mantelimassaleiriin, niin voi laittaa pullansa väliin jotain millä saa molemmat joukkueet kimppuunsa. Eri hilloja, lemon curdia, Nutellaa... Siinäpä keino herättää yleistä pahennusta ja saada vieroksuvia katseita työpaikan kahvitauolla.

Itse jätin arkipullan vuosia sitten sokerilakon aikana, ja huomasin sen jälkeen että yhdestäkin pikkuisesta pullasta tulee sokerihumala, ja jaksan paremmin kun syön jotain järkevämpää välipalaksi. Minulta oli silmät tippua päästä, kun sairaalassa ensitietopäivänä vastikään sairastuneille syötettiin valtavia sokerisia pullia kahvin kanssa, heti yleisistä ravitsemussuosituksista saarnaamisen jälkeen. Näemmä kahvi ja pulla on pyhä asia, eikä niitä voi kansalta riistää edes THL.

Ne jotka ei pelkää hammaskiilteensä puolesta, voi kokeilla mummon läskiäispullaa: http://mummo.sarjakuvablogit.com/2016/02/04/hyvaa-laskiaista/

Seuraa kaupallinen tiedote. Tämän laskiaisen pullat syntyivät tuliterällä Kenwood Major -yleiskoneella. Pitkään aikaan en ole pystynyt leipomaan hiivataikinaleivonnaisia, koska kädet ei kestä vaivaamista, mutta Kenwoodilla pullataikina syntyy ihan käden käänteessä! Tämä on mainos, koska Kenwoodin yleiskoneista olen kuullut pelkästään hyviä kokemuksia. Äitini 70-luvulla ostettu toimii vielä tänäkin päivänä, ja se on aika monet pullat vaivannut. Itse vehkeen lisäksi pakettiin kuului lihamylly ja tehosekoitin. Ne maksavat erikseen ostettuna aika paljon, joten lisäosat kannattaa ottaa pakettiin vaikkei olisi satavarma onko ne tarpeen, sillä kone voi kestää vuosiakin ja tarpeet muuttua. Jospa se siivittäisi blogin kirjoittamistakin, kun työvälineet on kunnossa ^^






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kissaverkot ikkunoihin

Helppo ja herkullinen porkkanakakku

Virkatut donitsit - helppo kuvallinen ohje