Kissaverkot ikkunoihin

Olen jo pidempään haaveillut kissaverkoista tuuletusikkunoihin, jotta ikkunat saisi kokonaan auki. Ainakaan omien kissojeni pitämiseksi sisällä ei riitä ihan mikä tahansa viritys. Kun 7kg kissaa hyppää verkkoon roikkumaan koko painollaan kärpäsen perässä, niin rakennelman pitää olla suhteellisen tukeva. En oikein luottanut omiin remppareiskataitoihini, joten projekti on siirtynyt aina seuraavaan maanantaihin. Ei naisilla pora kädessä pysy, eihän? Kylläpäs pysyy enkä ees hajottanu mitään, yks naarmu tuli.

nuuh nuuh


Työkalut: Pora, niittipyssy, peltisakset, torx-ruuvari ja saha

Materiaalit:
  • 22x50mm rimaa 
    • itse käytin sahattua koska se on lähes ilmaista, mutta suorasta höylärimasta saa kauneimman lopputuloksen
  • 4,5x45mm uppokantaisia yleisruuveja 8kpl/ikkuna
  • Tikkurila Pika-Teho himmeä valkoinen ulkomaali 0,225l pönikkä
  • "pupuverkkoa" eli 12,7mm hitsattua verkkoa
  • 6mm niittejä
Halutessa hyönteisverkkoa ja ohutta rimaa sen kiinnittämiseen

Porasin kulmaan reiän, ja kiinnitin sivu- ja päätyrimat toisiinsa ruuvilla. Sitten olisi pitänyt maalata, ja maalata vielä toiseen kertaan ja sitten vasta niitata sopiva pala verkkoa paikoilleen. Itse saatoin vähän oikoa tässä. Valmiin verkon kiinnitin sivureunoistaan neljällä ruuvilla ikkunanpuitteeseen. Liimaan hyönteisverkon myöhemmin paikalleen. Kun hyönteisverkon ja kissaverkon väliin jää sopivasti tilaa, niin kissat ei revi hyönteisverkkoa rikki.

Tarvikkeet löytyi Palokan K-Raudasta n. 30e hintaan, ja tarvikkeita riittänee  kolmeen isohkoon tuuletusikkunaan. Eli 10e per akkuna, ei huono!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo ja herkullinen porkkanakakku

Virkatut donitsit - helppo kuvallinen ohje