Kesäkeitto
Olen aina vihannut kesäkeittoa. Kunnes tein sitä itse! Kesäkeitossa olennaista on kypsentää vihannekset ja perunat vaiheittain siten, ettei mistään tule ylikypsää. Kypsyminen riippuu viipalekoostakin, joten minuutintarkkaa ohjetta on vaikea antaa, mutta kas tässä yritys.
Ainekset (n. 4l kattilallinen)
1/2 pieni varhaiskaali
4-5 porkkanaa
3-4 varhaissipulia varsineen
600-800g varhaisperunoita
200g kukkakaalia
200g sokeriherneenpalkoja tai herneitä
50g luomuvoita
1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
2-3rkl Sysmän luomukasvisliemijauhetta
1rkl siirappia tai sokeria
(pari lipstikanlehteä)
1-2dl kermaa
persiljaa
1/2tl valkopippuria
tuoretta ruohosipulia
suolaa
Ei filmaattisin mahdollinen kuva, mutta soppa meni parempiin suihin niin nopsaan ettei jäänyt paljoa kuvattavaa :O |
Ainekset (n. 4l kattilallinen)
1/2 pieni varhaiskaali
4-5 porkkanaa
3-4 varhaissipulia varsineen
600-800g varhaisperunoita
200g kukkakaalia
200g sokeriherneenpalkoja tai herneitä
50g luomuvoita
1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
2-3rkl Sysmän luomukasvisliemijauhetta
1rkl siirappia tai sokeria
(pari lipstikanlehteä)
1-2dl kermaa
persiljaa
1/2tl valkopippuria
tuoretta ruohosipulia
suolaa
- Harjaa perunat puhtaaksi, älä kuori, ja leikkaa reiluhkoiksi paloiksi. Paloittele kukkakaali, sipulit ja porkkanat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuullota kaalia, sipulia ja porkkanakuutioita voissa kattilan pohjalla, kunnes kaali menee kasaan.
- Kaada päälle kiehuvaa vettä kunnes vihannekset peittyvät.
- Mausta liemijauheella, siirapilla, valkopippurilla ja kuivatuilla yrteillä.
- Lisää kukkakaali ja peruna kunnolla kiehuvaan liemeen.
- Lisää sulatejuusto nokareina, jotta se sulaa paremmin.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä ja sekoita tarvittaessa.
- Kun perunat ovat lähes kypsiä, lisää herneet ja kerma, kiehauta ja ota pois levyltä.
- Lisää lopuksi suola ja tuoreet yrtit.
- Anna seistä hetken pöydässä että maut tasaantuvat. Tarjoa sopan sivussa kunnollista ruisleipää jota voi dipata liemeen.
Kommentit
Lähetä kommentti